Bewindvoering

Wanneer u niet zelf uw geldzaken kunt regelen, dan helpt een bewindvoerder u daarmee.

Bewindvoering wordt ook wel beschermingsbewind of onderbewindstelling genoemd.  Bewindvoering kan aangevraagd worden voor personen van 18 jaar of ouder.

Beschermingsbewind is erop gericht om de financiële belangen te behartigen wanneer u als gevolg van problematische schulden of verkwisting, geestelijke of verstandelijke beperking, verslaving, ziekte of ouderdom niet langer in staat bent uw financiële zaken te beheren.

 

Wie vraagt een beschermingsbewindvoerder aan?

Een verzoek tot onderbewindstelling kan dan ingediend worden bij de kantonrechter. Een beschermingsbewind moet in principe door de persoon in kwestie zelf worden aangevraagd. Indien het niet mogelijk is, dan helpen wij u bij de aanvraag. 

 

Hoelang duurt een bewind?

De duur van bewindvoering wordt bepaald door de kantonrechter en is afhankelijk van de ernst van uw financiële situatie en uw lichamelijke en/of geestelijke gesteldheid. Het is ons doel om u verder te helpen en (indien mogelijk) ervoor te zorgen dat u financieel weer snel op eigen benen kunt staan. De precieze duur van het traject hangt af van uw persoonlijke situatie. Geen enkele situatie is gelijk.

 

Kosten van bewindvoering

In de meeste gevallen kost bewindvoering u niks en worden de kosten van bewindvoering vergoed door de gemeente.

Lees hier meer over de Tarieven van een bewindvoerder.

 

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op via het contactformulier en wij nemen spoedig contact met u op.